asserdaekU

Dagen har startet godt i dag. Avisen og brødskive med blåbær på. Hva mer kan en ønske?

Joa, fant en liten godbit i adressa (eller to), en mikronotis om at danske bønder sliter med føda etter karikaturopplegget. Det har visstnok ført til at melkeprisen har blitt nedjustert omlag 3 øre/literen.

Ser ikke for meg at muslimer i Syria plutselig roet ned innkjøpet av melkeprodukter fra Danmark. Ikke var de vel noen store kunder av dansk bacon heller… (Nå gidder jeg ikke å dra parallellen rundt laktoseintoleranse blandt diverse folkeslag).

Fint å ha noe å skylde på.

Senere i samme avisen står det også en liten notis (i sporten for å være nøyaktig) hvor så vidt Adressa (eller antageligvis NTB ettersom det var en notis) erfarer har ikke Tyskland lagt ned forbud mot bruk av Nazi-hjelmer under fotball-VM. Nederland har nemmelig det.

Vet ikke helt om det er nyhetsverdig, men vinkle det litt annerledes så er det jo en god sak om man sier at «Tyskland tillater bruk av Nazi-hjelmer», så kan man følge opp med at de også tillater bruk av «Laken og spisse hatter», «Tropehjelmer» og «Blackfacemaling».

Dette Tyskland altså!

Alf fikk akkurat en telefon fra «forening for vold mot barn» (eller noe som ligner) som ville tilby meg en kalender. For å tenke på det hele så trakk hun frem at minstestraffen for falskmynteri er 3 år (visstnok, gadd ikke å sjekke) mens for vold mot barn så var det mye mindre.

Jeg klarte liksom ikke helt å få med meg hva det var mot vold mot barn fordi jeg falt av når sammenligningen ble så absurd. At gutta på Lade offset fikk 3 år, fair nok, men hva har det med å banke unger?

Det begynner å bli ganske lenge siden vi abstraherte straff fra handling. Et øye for et øye, osv. fungerer dårlig når den dømte er skyldig i å ha glemt å strø sand uten for huset sitt, f.eks…

Endte med at jeg takka nei til hele kalenderen, hvis de gjør sånn som alle andre voldsorganisasjoner så er det vel sånne sminka barn (eller, enda værre, ekte) som ser ut som de har fått juling.

Det har jeg ikke lyst til å sitte å se på til desember…

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *